

فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا… (روم، ٣٠)
فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا…صداقت پيامبر (ص)
صداقت پيامبر (ص)
گفتار راست از صفات لازمی یک پیامبر است که هرگز از وی منفک و جدا نمیشود. براین اساس، در باب اخلاق ایشان نیازی به بیان تفصیلی جزئیات این امر نبود. ولی ما، در اینجا فقط شهادت و اعترافاتی را که از زبان مخالفان و دشمنان اظهار شده است، بیان میکنیم.
هنگامی که آنحضرت ادعای پیامبری و اعلام بعثت کردند، کسانی از کفار که ایشان میشناختند، ایشان را متهم به دروغگویی نکردند، بلکه این اتهامات را وارد کردند که ایشان حواس و یا عقل خود را از دست دادهاند، یا این که طبع شعر و شاعری در او پیدا شده است. به همین جهت، مجنون، ساحر و شاعر میگفتند، ولی هرگز کاذب و دروغگو نگفتند. یک روز در مجلس سران بزرگ قریش، ذکر آنحضرت به میان آمد. نضر بن حارث که بیش از دیگران جهان دیده و با تجربه بود، اظهار داشت: ای قریش! مصیبت و بلایی که بر شما نازل شده تا به حال چاره و تدبیری برای آن نیندیشیدهاید. محمد از کودکی تا دوران جوانی نزد شما بوده است و از میان شما، بهترین، راستگوترین، و امینترین بوده است. حالا که آثار سفیدی در موهایش نمایان شده، و ادعاهایی را مطرح کرده است، میگویید: ساحر است، کاهن است، شاعر است و مجنون است! به خدا سوگند! من به سخنان او گوش دادهام، او از تهمتها مبرا است و مصیبت و بلایی هم برای شما نیاورده است. ابوجهل میگفت: محمد! من تو را دروغگو نمیگویم. البته آنچه میگویی، آن را صحیح نمیدانم. در همان موقع این آیه قرآن نازل شد:
﴿قَدۡ نَعۡلَمُ إِنَّهُۥ لَيَحۡزُنُكَ ٱلَّذِي يَقُولُونَۖ فَإِنَّهُمۡ لَا يُكَذِّبُونَكَ وَلَٰكِنَّ ٱلظَّٰلِمِينَ بَِٔايَٰتِ ٱللَّهِ يَجۡحَدُونَ ٣٣﴾ [الأنعام: 33].
«همانا ما میدانیم که گفتهها و تکذیبهای کفار تو را اندوهگین میسازد، آنان در واقع تو را تکذیب نمیکنند و لیکن ستمکاران آیات الهی را انکار میکنند».
هنگامی که به آنحضرت از جانب خداوند دستور داده شد که خاندان خود را بهسوی اسلام دعوت دهند، ایشان بر بالای کوهی رفته، ندا سر دادند: ای جماعت قریش! با این ندا و فراخوان، همگی در آنجا گرد آمدند. آنگاه حضرت فرمودند: «اگر به شما بگویم که سپاه دشمن از پشت این کوه دارد میآید، باور و یقین میکنید»؟ آنان همگی گفتند: آری! زیرا ما هیچگاه از تو دروغی نشنیدهایم.
قیصر روم از ابوسفیان پرسید: آن مردی که نزد شما آمده و ادعای پیغمبری دارد، پیش از این ادعا هیچگاه از وی دروغی شنیدهاید؟ أبوسفیان گفت: خیر، قیصر در میان سخنرانی خود اعلام کرد: من از شما پرسیده بودم که هیچگاه از آن مرد دروغی شنیدهاید و شما در پاسخ اظهار داشتید: خیر، یقین دارم که اگر او بر خداوند بهتان میزد، از بهتانزدن بر آدمیان خودداری نمیکرد.
درود الله (ج)، ملائك و مؤمنان باد بر آن رسول مكرم !
نتحدث عنه'صداقت پيامبر (ص)'
اكتب أفكارك
شارك أفكارك حول هذا المقال معنا